Cine are pofta de ceva bun si rapid? : )
Imi plac prajiturile acrisoare, din care daca mananci o bucata- si mai multe- nu te simti ...plin.
Ingrediente:
- 6 galbenusuri
- 1 cub margarina Rama
- 300 g zahar
- 1 praf de copt
- 250 ml lapte
- 300 g faina
- 2-3 tulpini rabarbura
- 4 plicuri zahar vaniliat
Se bat
bine galbenusurile cu mixerul.
Cand sunt batute, adaugam zaharul, mixam
bine si apoi adaugam margarina; mixam bine din nou.
Praful de copt il adaugam
in laptele incalzit si mestecam.
Apoi il adaugam in compozitia de galbenusuri
cu zahar si margarina.
Adaugam faina in ploaie, incet. Mixam bine.
Turnam
compozitita in tava unsa cu ulei si pudrata cu faina. Reteta este pentru o tava
cu dimensiunea de 30cm/ 40cm.
Curatam rabarbura, o taiem cuburi si o
punem deasupra compozitiei.
Dam tava la cuptor pt 30 minute la
180 grade C.
Pudram cu zahar vaniliat, feliem si
servim.
Pofta buna!
Pentru varianta cu cacao, adaugati 2- 3 linguri de cacao, in functie de cat de maro doriti sa fie prajitura, atunci cand adaugati faina.
Trebuie sa va spun ca mie mi-a placut mai mult aceasta varianta, cu cacao, prefer deserturile nu exagerat de dulci iar cacaoa impreuna cu rabarbura s-au imprietenit fff bine in aceasta prajitura! : )
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu