luni, 4 iunie 2012

Rulada turceasca, cu mac si cocos


     Un desert usor, rapid si ideal pt zilele de vara care au sosit : )
     Pentru o rulada mare avem nevoie de:

  • 100 gr nuca de cocos
  • 25 gr margarina
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 75 gr faina alba
  • 1 esenta de vanilie
  • 100 gr mac
  • 200 ml frisca lichida
     Sa trecem la preparare:
     Punem la fiert 250 ml lapte. Intr-un bol, cernem faina, o amestecam cu zaharul si adaugam putin cate putin restul de lapte rece peste acestea pana obtinem un sos omogen. Cand laptele fierbe, adaugam “sosul” putin cate putin si amestecam bine, sa nu se formeze cocoloase, si lasam sa fiarba, pe foc mic, amestecand in continuu, pana cand obtinem o crema de consistenta unei budinci, groasa; oprim focul si adaugam untul si esenta de vanilie si lasam la racit.


     Pentru a grabi timpul de racire, eu am pus vasul cu crema intr-un bol cu apa rece si am amestecat de cateva ori.


     Pana se raceste crema- "budinca", luam o tava dreptunghiulara in care punem folie de aluminiu, atat pe fund cat si pe pereti, si asezam nuca de cocos intr-un strat uniform si generos.



     Cand crema s-a racit de jumatate, o turnam peste nuca de cocos si si nivelam cu mare grija. Lasam sa se raceasca complet.



     Batem frisca pana este tare batz si o asezam peste budinca, niveland.


      Presaram mac intr-un strat uniform si generos si lasam sa se intareasca crema de tot dupa care rulam cu grija, cat de strans se poate si dam la frigider pentru cel putin 2 ore, sa se faca o rulada frumoasa si compacta, numai buna de feliat si servit! : )




     Feliem cu grija cu un cutit ascutit si servim : )
     Pofta buna!
     *un desert delicios care aduce cu el o parte din savoarea bucatariei turcesti*


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu