luni, 16 iulie 2012

Mazare scazuta cu carnat

     Inca o reteta din categoria mancarurilor rapide si gustoase, in acelasi timp.
     Ingrediente: pentru o masa de 2 persoane, care va fi gata in maxim 25 minute, aveti nevoie de:
  • 2 fire carnat (de porc)
  • 1 ceapa alba mare
  • 1 borcan de mazare
  • sare si piper
  • 1 lingura faina
  • 150-200 ml lapte in functie de cat de gros/ subtire doriti sa fie sosul
     Acest fel de mancare a fost gatit in tigaie de ceramica pentru ca atunci cand gatesc, de cele mai multe ori o fac in minunatele vase Delimano, castigate la concursul Delimano Chefs. Sunt incantata la MAXIM de ele, le laud la toate cunostintele! Cum altfel, cand gatesti fara ulei sau ma rog, cu doar o lingura de ulei, acolo unde este chiar nevoie, cand constati ca mancarea se face MULT mai repede, mai bine, ARE GUST, si casa nu ti se umple de miros cum se intampla cu restul vaselor? Ah, si sa nu uitam ca se curata f repede si cu foaaarte putin detergent sau chiar deloc, simplu cu apa! Daca nu ati fost siguri de eficienta lor pana acum , sper ca v-am convins cu aceste cuvinte : ) pentru ca, CHIAR MERITA! Parol!
     Incingem tigaia bine (lucru indicat de senzor, la vasele de ceramica Delimano) si punem la prajit bucatile de carnat- le-am taiat in doua pe lungime si le-am crestat nitel. Cum se vede din poza, NU am folosit ulei deloc, carnatul si-a lasat destula grasime in care sa se prajeasca. Scoatem bucatile de carnat si le pastram la cald.
     Taiem ceapa marunt si o adaugam in tigaie la calit, in grasimea lasata de carnati. In cazul meu, carnatii erau cu boia, lucru vazut si in culoarea rosiatica a grasimii lasata de acestia si in care am calit ceapa- daca nu aveau boia, as fi adaugat o lingurita de boia cand ceapa era deja calita.
     Cand ceapa s-a calit, adaugam mazarea- clatita in prealabil- o amestecam bine cu ceapa, adaugam si carnatii si acoperim cu apa. Lasam sa fiarba la foc mic 5 minute- mazarea mea nu a necesitat mai mult timp. Intre timp, pregatim sosul pentru ingrosare- intr-un bol mic, dezlegam faina cu lapte.
     Condimentam cu sare si piper si adaugam sosul pentru ingrosare; amestecam energic, altfel se vor forma cocoloase.
     Mai lasam pe foc mic cat sa dea un clocot si mancarea este gata.
     Se serveste cu patrunjel presarat deasupra.
     Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu