miercuri, 18 iulie 2012

Piept de pui cu susan si orez cu ou si legume- a la chinezesc

     Mancare chinezeasca... cui nu i place? Mie imi placeee! Prin urmare, asta va prezint azi. Foarte buna, daca o veti face, veti renunta cu siguranta la o vizita la restaurantul chinezesc : )
     Ingrediente pentru 2 persoane:
  • 1 piept de pui
  • 2 galbenusuri
  • cateva linguri faina alba
  • sos de soia
  • orez cu legume, congelate
  • susan
  • un cub unt
  • sare si piper
  • ulei pentru prajit

     Taiem pieptul pe jumatate iar apoi in fasii subtiri cat degetul si punem aceste fasii intr-un bol si adaugam 2 linguri de sos de soia si piper si lasam la macerat.
     Trecem la pregatirea orezului cu legume: incingem cubul de unt si adaugam orezul cu legumele, calim putin si adaugam niste apa, punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic pana se umfla orezul si legumele sunt patrunse.
     Incingem ulei intr-o tigaie. Transferam bucatile de carne intr-o farfurie adanca unde am pus faina si avem grija ca faina sa imbrace uniform bucatile de carne. Dam bucatile de carne prin galbenus batut iar mai apoi le tavalim prin susan si le prajim dupa care le scoatem pe un servetel absorbant.
     Intre timp s-a facut si orezul, il condimentam si adaugam peste acesta restul de galbenus batut ce ne-a ramas, amestecam repede si oprim focul.
     Servim pieptul de pui cu susan alaturi de orez cu legume si ou. Adaugati sos de soia daca considerati ca mai are nevoie
     Pofta buna!

     

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu