joi, 12 iulie 2012

Pui chinezesc cu legume sotate

     Pui chinezesc cu legume sotate...sau altfel spus, ce poti face din doar 6 ingrediente - da, da, doar 6, ati citit bine- in maxim 30 minute sau chiar mai putin! Este un fel de mancare foarteee delicios si este exact ca la restaurantul chinezesc! : ) Iar din cantitatile indicate de mine, se pot satura 2 persoane:
  • 1 piept de pui
  • 3 linguri zahar
  • 1 punga legume congelate cu orez
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita piper
  • 2 linguri sos de soia, plus pentru servire
     Daca aveti piept de pui cu piele si cu os, trageti-i jos pielea si dezosati-l si taiati-l feliute, cam de un deget grosime.
      Incingem un wok- eu am folosit wok ul meu de ceramica de la Delimano de care sunt foarte mandra si incantataaaa, asa ca o paranteza : - P si punem zaharul sa il caramelizam. Dat fiind ca wok ul era de ceramica, zaharul nu s-a lipit deloc de el si si-a pastrat frumoasa culoare aramie, cum se vede din poza.
     Adaugam pieptul de pui si il caramelizam, la foc mare, pe toate partile. Isi va lasa apa iar cand aceasta se evapora, pieptul este facut. Foarte simplu, cum spuneam! : ) Scoatem puiul si il pastram la loc cald.
     Spalam usor wok-ul si il punem din nou la incins, punem untul si adaugam legumele pe care le sotam. Adaugam piperul iar cand legumele sunt facute, adaugam si 2 linguri din sosul de soia si omogenizam.
     Si gata! Poftiti la masa!!! : ) 
     Servim pieptul de pui caramelizat pe pat de legume sotate si mai adaugam soia, dupa preferinte.
     Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu