luni, 17 septembrie 2012

Gem de piersici salbatice cu busuioc

          Cu aceasta reteta particip la Provocarea Dulce Romanie septembrie 2012 gazduita de All Day Cooking http://www.alldaycooking.com/2012/09/provocarea-dulce-romanie-august-2012.html. Asa ca, tineti-mi pumnii : )
     Piersicile salbatice sunt o specie de piersici cu dimensiuni mai reduse - sunt ca si caisele de mici- care se coc mai inspre toamna. Spre deosebire de restul piersicilor, acestea sunt mult mai parfumate.
     Cantitatile necesare sunt foarte usor de retinut: 1 kg fruct -cantarit fara samburi- la care se adauga 1 kg zahar. Ne mai trebuie sucul de la o lamaie si cateva crengute de busuioc proaspat, cate una pentru fiecare kg de fruct.
     Spalam bine fructele, le scoatem samburele, le punem intr-o oala si le amestecam bine cu zaharul si sucul de lamaie dupa care le punem pe foc.
      Cand incep sa fiarba, reducem focul la minim si lasam sa fiarba incet pana cand fructele sunt suficient de moi.

      Acum este momentul sa adaugam busuiocul, il lasam sa fiarba 5 minute dupa care il scoatem afara si punem gemul in borcane- eu am lasat o crenguta intr-un borcan, de test, sa vad diferenta intre unul fara si acesta.

     Nici nu va dat seama ce aroma va invaluie cand desfaceti capacul borcanului!!! Irezistibil!!!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu