miercuri, 12 septembrie 2012

Varza calita cu costite afumate

     O mancare gustoasa, acum cat mai putem profita de varza noua.
     Ingrediente:
  • o varza alba
  • costite afumate
  • putin ulei pt prajit costitele
  • cimbru
  • sare si piper
  • 100 ml bulion
     Fierbem costitele in apa timp de 15 minute pentru a se face mai rapid, pentru a scapa putin de acel miros pregnant de afumat si pentru a elimina surplusul de sare. Le prajim apoi in putin ulei, pentru a primi o crusta crocanta, si adaugam varza taiata fideluta, sare si piper si calim totul. Lasam capacul pe cratita pentru ca varza isi va lasa zeama, proaspata fiind, si se va gati in aceasta, nu mai este nevoie sa punem apa.

     Cand varza este calita, verificam daca mai necesita sare si piper, adaugam cimbrul si bulionul, mai dam un clocot si se poate servi, desigur, cu smantana alaturi.
aproape gata
cu cimbru si bulion
gata de servit
     Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu