joi, 18 octombrie 2012

Aripioare pe sare


     Ca sa lamurim din start, nu, nu sunt foarte sarate : ) Sunt sarate exact atat cat trebuie pentru ca isi trag atata sare cat au nevoie pentru a se gati si pentru a fi super crocante. Nu, nu mai presaram sare peste ele, ajunge sarea pe care stau asezate in tava.
     Asadar, cui nu-i plac aripioarele crocante? Cred ca sunt pe placul tuturor, bine condimentate si numai bune de rontait. La noi in familie stau la loc de cinste, ne place ca puiul atunci cand este prajit, sa aiba mereu aceasta crusta crocanta. Ideale, as adauga! Si simplu de facut, nu trebuie marinate.
     Ingrediente:
  • aripioare de pui, cu sau fara varfuri
  • sare putin mai grunjoasa, nu fina
  • piper
  • boia de ardei
     Se spala aripile si se usuca cu servetele. Intr-o tava asezam un "pat" generos de sare, cam de grosimea degetului mic, pe care mai apoi punem aripioarele de pui, una langa cealalta; le piperam, le presaram cu boia si dam tava la cuptor pentru 40 minute la foc potrivit, sa se gateasca si sa ne rumeneasca frumos.
patul de sare
gata condimentate
numai bune de servit!
     Nu-i asa ca sunt simple de facut?
     Serviti alaturi ce garnitura preferati, noi am servit cu cartofi piure.
     Pofta buna!

2 comentarii: