joi, 18 octombrie 2012

Ciorba de perisoare


     Una dintre ciorbele mele preferate. Desi pare a fi o ciorba elaborata, se face chiar usor. Este foarte buna si are in ea tot ce ai nevoie- vitamine si proteine. Iar pe o zi racoroasa ca aceasta, iti merge direct la suflet.
     Ingrediente:
  • 3 morcovi mari
  • 1 telina potrivita
  • ulei pentru calit legumele
  • 750 g carne tocata degresata- pulpa de porc am folosit eu
  • un pumn orez
  • usturoi
  • sare si piper
  • 1 ou pentru perisoare 
  • 1 lingura cu varf cu faina dezlegata cu 250 ml lapte
  • un galbenus ou frecat cu 250 ml smantana
  • leustean din otet
     Incingem uleiul si calim morcovii si telina date pe razatoarea mare. Adaugam apa calda si punem capacul ca sa ajunga la punctul de fierbere mai repede.
     Pana va fierbe apa cu legumele, facem perisoarele: intr-un bol, amestecam carnea tocata cu orezul, usturoiul- dupa gust, oul intreg, sare si piper. Formam perisoarele dupa care le adaugam in apa care fierbe si reducem focul la minim. Lasam sa fiarba cam o ora la foc mic.
      Cand perisoarele sunt fierte, adaugam amestecul de faina cu lapte, sare si piper dupa gust si mai lasam sa dea un clocot. Adaugam si leusteanul din otel si stingem focul dupa care turnam amestecul de galbenus cu smantana, amestecam bine sa nu se formeze cocoloase si ciorba este gata de a fi servita.
     Se poate servi ca atare sau cu un plus de smantana si ardei iuti.
     Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu