luni, 29 octombrie 2012

Cornuri umplute cu mac


     Acum ca a cam dar frigul, cand vine vorba de ceva bun si dulce, prefer chestiile cu aluat. Din aceasta cauza am ales sa fac aceste cornuri, cu mac, delicioase langa un pahar de lapte caldut. Iti confera energia necesara si buna dispozitie pentru a incepe cu zambetul pe buza o noua zi friguroasa!
     Reteta de baza pentru aluat nu imi apartine, marturisesc asta, pentru ca inca nu am facut acest gen de cornuri si asa, ca punct de pornire, imi trebuia o reteta testata si la care sa nu am emotii. Si a iesit foarte bine, am modificat pe alocuri ingredientele dupa bunul plac. Sincer nu mai stiu cui i apartinea, sunt abonata pe mai multe bloguri si primind reteta pe mail, am salvat-o fara numele celui-celei care a postat-o. Prin urmare, imi cer scuze si in acelasi timp multumesc persoanei pentru reteta impartasita cu noi : )
     Ingrediente:
  •   650 g faina
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • coaja razalita de la o lamiae
  • 30 g drojdie proaspata frecata cu 2 linguri zahar si 2 linguri lapte- pentru maia
  • 350 ml lapte caldut
  •  100 g mac amestecat cu 150 g zahar, fiert in lapte cat sa il acopere si esenta de rom- pentru umplutura
  • 2 galbenusuri de ou batute cu 2 linguri lapte  pentru uns deasupra.
     Aluatul l-am facut in masina de paine in cuva careia am pus ingredientele in ordinea indicata in lista- inclusiv laptele. Am lasat masina sa amestece ingredientele dupa care am scos-o din priza si am lasat-o inchisa ca aluatul sa dospeasca. Este destul de cald inauntrul ei ca sa ajute aluatul sa creasca.
amestecarea ingredientelor in masina de paine
gata dospit
     Cand aluatul a dospit, il framantam cateva clipe si il impartim in 4. Intindem fiecare parte de aluat in disc pe care apoi il taiem in 4 ca sa obtinem 8 sferturi sau 8 triunghiuri isoscele, daca doriti- ca in poza. La baza fiecarui triunghi adaugam o lingurita de mac gata fiert si rulam inspre varf, cat mai strans. Asezam cornurile in tava cu hartie de copt. 

     Ungem cornurile cu galbenus batut si amestecat cu lapte si presaram deasupra putin zahar tos dupa care le coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru 10 minute si inca vreo 15 minute la 175 grade. Se vor rumeni frumos deasupra. Daca nu sunteti convinsi ca sunt coapte, raportandu-va la culoarea rumena pe care si-o dobandesc in timpul coacerii, faceti si proba cu scobitoarea.
     Delicioase! Si avand in vedere ca ies 32 bucati… este si o reteta ieftina! Si ieftin si foarte bun- ce v-ati putea dori mai mult? : )
     Pofta buna!

Un comentariu: