luni, 1 octombrie 2012

Sos de rosii pentru pizza- si nu numai


     Sos de rosii pentru pizza... atat de bun! Cand fac pizza, mai intai gatesc acest sos. Este foarte bun, nu se compara cu cel de cumparat si oricum, nu sunt adepta sosurilor gata pregatite. Prefer sa le fac eu, in 20 minute este gata si este pe gustul tuturor.
     Puteti sa il folositi si la paste si la orice doriti.
     Ingrediente:
  • rosii de gradina, coapte
  • usturoi
  • busuioc proaspat
  • sare si piper
  • un strop ulei
     Nu aveti nevoie de cantitati exacte, nu aveti cum sa dati gres daca gustati. Si este usor de facut, deci reusita este garantata : )
     Opariti rosiile- le puneti intr-o oala cu apa fiarta si le lasati sa stea cateva minutele, la foc mic. Sa fie vreo 3. Le scoateti si le lasati sa se raceasca intr-o sita dupa care le curatati si le taiati bucati. Nu va chinuiti sa le taiati-tocati marunt, le vom blendui mai incolo.

     Calim usturoiul tocat marunt in putin ulei dupa care adaugam rosiile si lasam sa fiarba pana scade putin sosul si se ingroasa.
     Adaugam sare si piper dupa gust, pasam putin cu blenderul ca sa fie un sos si mai gros, adaugam busuiocul si lasam sa mai fiarba inca vreo 5 minute, la foc mic, sa fie si mai consistent.
     Se poate pastra si la frigider.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu